DG II

DG II – Description / text

Our client wanted to enlarge his 2-bedroom apartment and so he acquired 2 more apartments in the same building – one above and one on the side – with the aim of joining them as one with more generous and flexible social and intimates spaces. This project concerns the latter.

The side apartment had a living room and a kitchen open to a sunny balcony. The client wanted a second living room capable of transforming into a guest bedroom as well as a number of shelves, cabinets and wardrobes to store and exhibit personal objects.

Instead of designing walls and fittings, we envisioned a fitting that outlines defines and partitions all spaces: we spare the space that would be taken by the walls thickness and create the opportunity to explore a logic and materiality closer to furniture design than to conventional construction.


Partition


Physical Model


Process

Construction

Before


Credits

Date
2013 - 2014
Built Area
127 m²
Site Area
271 m²

Architecture
Vasco Correia and Patrícia Sousa
Collaborated
Tiago Garrido

Photography
Nelson Garrido